Så gick vår kund från plats 36 till 1 på Google

 

Vendres kund Acetec gjorde en stor e-handelssatsning där målet var att öka butikens synlighet. Med hjälp av SEO-byrån Noor lyckades Vendre hjälpa Acetec upp till Googles förstaplacering. I den här artikeln tar vi upp två anledningar till varför Vendre är marknadsledare inom SEO.

 
 

"Att arbeta med SEO är ett långsiktigt arbete där det alltid finns delar att förbättra. Jag tycker verkligen att Vendre har gått den extra milen för att skapa en plattform som Google enkelt kan förstå. De siffror
som vi tillsammans med Vendre sedan har levererat för Acetec talar
för sig själva.”

 

Johan, försäljningschef på Noor

 

 

Unik funktionalitet för SEO

Enligt Noor finns det två punkter som är extra avseendevärt i Vendres plattform idag. Dessa kallar de “Multidomänssbutik” och “Vendres URL-struktur”, och är de största anledningarna till att Acetecs viktigaste sökord idag befinner sig på Googles förstaplacering. Genom uppsättningen av Multidomänsbutik har Vendre en och samma länk till alla produkter, oavsett vilket språk kunden använder sidan på. Detta tillsammans med en unik URL-struktur som undviker problem med att en produkt finns i flera URL:er. Detta förvirrar sökmotorn och resulterar i att den inte vet vilken produkt som är mest relevant och produkten faller då längre ner i Googles ranking. Med Vendres nya URL-struktur kommer detta aldrig ske; en produkt har en länk, oavsett vilken kategori den återfinns i.


"Båda dessa gör att relevansen för en produkt ökar avsevärt då vi skickar en länk med rätt information, istället för flera olika länkar till samma produkt som ska slåss om Googles placeringar. Här vågar jag säga att vi som plattform är helt unika”, förklarar Alexander, Customer Success Manager på Vendre.
 

 

 

Alexander, Customer Success Manager på Vendre och projektledare under detta SEO-projekt


 

"Vår SEO har gjort ett jättelyft tillsammans med Vendre! Nu ligger vi i topp på Google med flera av våra viktigaste produkter. Det gör en stor skillnad på både att vi får fler besökare, fler företagskunder samt minskar vår arbetsbelastning."

 

Henrik Oskarsson, VD på Acetec

 

 

Efter projektet och att Vendre följt Noors kravställning visar resultatet att Acetecs samtliga ord fått en placeringsökning på Google. Vissa ord har ökat över 290 placeringar och deras främsta ord gick från placering 36 till 1.

 

Vill du läsa mer om hur ni ökar er försäljning?

Läs mer om att öka e-handelsförsäljning här!

 

 

Eller vill du hellre se våra paket och priser?

Klicka här